Playboy се отказва от голите снимки

Списанието търси нов имидж

Сп.Playboy на щанд в Манхатан, Ню Йорк, 13 август 2004, снимка Jennifer S. Altman/Bloomberg News Сп.Playboy на щанд в Манхатан, Ню Йорк, 13 август 2004, снимка Jennifer S. Altman/Bloomberg News

Списание Playboy, излязло за пръв път през 1953 със секси снимка на Мерилин Монро на корицата, съобщи, че спира да отпечатва снимки на голи жени, които досега бяха отличителна черта на марката.

Списанието ще продължи да публикува снимки на жени в провокативни пози, просто няма повече да са голи, обясни за NYT директорът на Playboy Скот Фландърс.

Playboy търси нов имидж срещу порно сайтовете, предлагащи безплатни изображения в интернет.

Решението е било взето след среща с основателя на списанието, 89-годишния Хю Хефнер.

С появата на порното в интернет Playboy, който се продаваше в тираж от 5,6 млн през 1975, сега стига едва до 800 000 броя, според Alliance for Audited Media. Списанието бе първото, което наруши табуто и пусна голи снимки на жени. Сега отново ще бъде първото, което ще се откаже от част от съдържанието си, поне за социалните мрежи Facebook, Twitter и Instagram.

"Миналия месец Кори Джоунз, топ редактор в Playboy отиде да види основателя Хю Хефнер в Playboy Mansion. В салона с дървена ламперия с Рикасо по стените г-н Джоунз нервно представи радикална идея: списанието, водач на секс революцията в САЩ да спре да публикува снимки на голи жени", пише NYT. Според вестника промяната ще настъпи през март 2016.

Списание Плейбой се издава от Playboy Enterprises Inc - международна компания, работеща в развлекателния мултимедиен бизнес. Притежава две телевизионни мрежи и разпространява видео съдържание по света, лицензира двете си търговски марки, Playboy и Spice и поддържа сайт в интернет.

Последни новини
Още от Новини