Axel Springer купува 88% от Business Insider за 343 млн. долара

Немската медийна компания продължава да разширява дейността си в сферата на новините на английски

Немската медийна компания Axel Springer, която е една от най-големите в сектора в Европа, обяви, че ще придобие 88% в американския новинарски сайт Business Insider срещу 343 млн. долара, съобщава Bloomberg. С този ход Axel Springer продължава да разширява дейността си в сферата на новинарското съдържание на английски език.

Немската компания вече притежаваше 9% в Business Insider, като сега делът ѝ ще се увеличи до 97%. Останалите 3% в новинарския сайт, който има 76 милиона уникални потребители месечно, остават собственост на основателя на Amazon Джеф Безос.

Освен възможностите за предлагане на по-голямо съдържание от бизнес новини на английски, с придобиването Axel Springel ще спечели позиции и в сферата на дигиталното медийно пространство. Под ръководството на главния изпълнителен директор Матиас Дофнер немската компания инвестира все повече в тази сфера.

Сделката идва след като преди два месеца Axel Springer загуби битката за придобиването на Financial Times от Nikkei Inc. „Сделката е важна част от стратегията на Axel Springer да увеличи предложенията си в сферата на дигиталната журналистика в райони, където се говори английски”, пише най-големият издател на вестници в Европа – Springel.

Придобиването на Business Insider е обект на одобрение от страна на антитръстовите регулаторни органи.

 

Последни новини
Още от Новини