В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Бизнес активността в САЩ ще продължи да спада през следващите месеци

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 16.04.2020

Бежовата книга на Фед се следи с интерес от инвеститорите. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петршки. 

По думите й икономическата активност в САЩ отчита сериозен спад. 

“Според данните на Фед всички области в САЩ отчитат несигурни перспективи за бизнеса, очакванията са за спад на бизнес активността през следващите месеци”.  

Д-р Иванова добави, че се отчита ръст на заплащането на служителите в магазините и на места, които приготвят храна, защото се предполага че са изложени на по-голям риск. 

“Най-тежко засегнатите отрасли са тези, които са свързани със свободното време и местата за настаняване, както и търговията на дребно, с изключение на стоките от първа необходимост, които отчитат ръст”. 

Лихвите са сведени почти до нула и е обявена спешна програма за отпускане на кредити на стойност 2,3 млрд. долара, припомни тя.  

Д-р Иванова каза още, че инвеститорите очакват следващото заседание на Фед в последната седмица на април. 

Британският паунд  

“Определено последните новини за британската лира бяха силно негативни. Сега обаче на фона на коронавируса, Брекзит е изместен от фокуса на трейдърите и британската лира се възстановява”.  

Петрол  

Цените на петрола са спаднали с 36 долара за барел от началото на годината досега. 22 долара от този спад се дължат на слабото търсене, породено от пандемията, а останалите 14 долара отразяват свръхпредлагането, обясни д-р Иванова, като цитира изчисления на Bloomberg. 

Целия разговор вижте във видеото.  

Всички гости на предаването "В развитие" гледайте тук. 

Последни новини
Още от В развитие