Финансовата независимост ще струва на Хари и Меган 2.4 млн. паунда

Двойката се отказва от титлата си “Кралско височество”

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл няма повече да използват кралските си титли и да получават публични средства, обявиха от Бъкингамския дворец в събота.

Хари и Меган няма да използва титлата си “Кралско височество”, като в стремежа си към финансова независимост са се съгласили да изплатят 2.4 млн. паунда, които бяха използвани от публични средства за обновяване на имотите им в Уиндзор, съобщава Financial Times.

Още по темата

Хари ще остане принц, а двойката ще запази титлите си на херцог и херцогиня на Съсекс. Като част от промените, които ще влязат в сила тази пролет, принц Хари обаче ще се оттегли от всички кралски задължения.

Промените настъпват, след като принц Хари обяви ефективната си оставка от публични задължения през януари, заявявайки, че той и съпругата му планират да прекарат повече време в Северна Америка и да станат по-независими.

"Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на моето семейство", заяви кралица Елизабет II в изявление. Кралицата благодари за всеотдайната работа на двойката в страната до момента, като отбеляза, че се гордее, че Меган е станала част от семейството толкова бързо.

„Цялото семейство се надява, че днешното споразумение ще им позволи да започнат да изграждат щастлив и спокоен нов живот“, се казва още в изявлението на кралицата.

 

Последни новини
Още от Новини от света