Банка ОТП придобива Societe Generale в Сърбия

Новата финансова институция ще оперира под името Банка ОТП Сърбия

Банка ОТП Банка ОТП

Европейската банкова институция Група ОТП обяви приключването на финансовата сделка по придобиване на Societe Generale в Сърбия. Банката ще продължи да работи на местния пазар, но под ново име – Банка ОТП Сърбия, пише Investor.bg

С успешното завършване на сделката по придобиване Група ОТП - която е собственик на Банка ДСК в България, засилва допълнително пазарната си позиция в региона, съобщиха от Банка ДСК.

Интегрирането на двете сръбски банки Войводинска банка и Банка ОТП Сърбия ще доведе до създаването на една от водещите банкови институции на местния пазар както по размер на активите и по брой обекти в клонова мрежа, така и по големина на портфолиото от кредити и депозити.

Процесът на интеграция на Банка ОТП Сърбия и Войводинска банка се планира да продължи до 2021 г. Дотогава двете банки ще работят като самостоятелни юридически лица.

Непосредствена задача и пред двете банкови организации в Сърбия, които са част от Група ОТП, ще бъде да се фокусират върху поддържането на нивото на обслужване на клиентите и успешно осъществяване на процеса на интеграция. Понастоящем, във връзка с прехвърлянето на собствеността, клиентите на Societe Generale Сърбия не е нужно да предприемат действия и в бъдеще ще бъдат своевременно уведомявани за основните етапи, свързани със сливането на банките.

Цялата новина вижте в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света