Пореден опозиционен митинг в Москва

Хиляди жители на руската столица излязоха с искания за честни избори, независимо от полицейския тормоз и насилие предишния уикенд.

Полицията носи задържан демонстрант. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Полицията носи задържан демонстрант. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Хиляди московчани се събират на пореден голям митинг в руската столица с едно основно искане - да бъдат допуснати до участие в местните избори през есента всички регистрирали се участници, предава Новая газета.

Митингът се провежда в момента на московския Проспект Сахаров, където има издигната сцена и хората поставят своите искания. Според сведения на очевидци, кандидатката за градската дума (общински съвет) Любов Собол е била задържана за пореден път преди началото на митинга от полицейските служби.

Засега остават неясни намеренията на властите, които всеки път се опитват да прилагат нови тактики, с цел да разпръснат демонстрантите. Предишните уикенди в Москва бяха задържани хиляди участници в "неразрешени акции" според руското МВР, и много от тях се сдобиха с обвинения от съпротива при арест до подстрекаване към безредици.

Още по темата

Най-изявения опозиционен политик Алексей Навални остава в ареста с поредна 30-дневна присъда, а освен това е и обект на данъчна и имуществена проверка заради дейността си. Прокремълските медии и журналисти често наричат Навални и опозицията като цяло "агенти на Държавния департамент", в кампания за очерняне, която според наблюдатели е изцяло дирижирана от режима на президента Владимир Путин.

Последни новини
Още от Новини от света