Планирани стачки на пилотите на Ryanair застрашават летните полети на компанията

Датите са насрочени за 22 август и 2 септември

Крило на самолет на Ryanair над Дъблин. 12 април 2016. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg Крило на самолет на Ryanair над Дъблин. 12 април 2016. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg

Пилотите на Ryanair във Великобритания ще стачкуват срещу заплащанията и работните условия, застрашавайки планираните летни пътувания на клиентите на нискобюджетния авиопревозвач, пише CNN.

Британската асоциация на пилотите обяви късно в сряда, че 80% от членовете ѝ, участвали в гласуване, са подкрепили преминаването към стачни действия, след като преговорите с Ryanair стигнаха до задънена улица.

Стачките на пилотите са насрочени за 22 август и 2 септември, като и двете ще бъдат двудневни.

„Ръководството на Ryanair не може да разбере как да процедира, за да работи с нас конструктивно“, посочи асоциацията в изявление. „Никой пилот не иска да разваля плановете на пътниците, но към момента изглежда нямаме избор“, гласи още изявлението.

От Ryanair посочват, че само половината от британските им служители са членове на асоциацията.

„Британската асоциация на пилотите няма право да прекъсва ваканциите на нашите клиенти и полетите, особено във време, в което британските пилоти се сблъскват със съкращения заради отменянето на доставките на Boeing MAX и заплахата за Brexit без споразумение“, посочи в изявление превозвачът.

Още по темата

 

Последни новини
Още от Новини от света