Airbnb подобри услугите си под натиск от ЕК

Платформата е подобрила и изяснила напълно начина, по който представя офертите за настаняване на потребителите си

Airbnb е една от най-големите платформи за свободни резервации в света. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Airbnb е една от най-големите платформи за свободни резервации в света. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Европейската комисия (ЕК) постигна успех в упражняването на натиск върху платформата за настаняване Airbnb, принуждавайки я да подобри качеството на услугите си в полза на потребителите, предаде пресцентъра на комисията.

Airbnb вече се задължава да показва общата цена за настаняване, обслужване, почистване и местни данъци, когато даден потребител посочи датите, на които би искал да отседне в съответното жилище.

Вече ще е ясно кога една оферта е публикувана от частно лице или професионалист. На страницата ще има и леснодостъпна платформа за онлайн решаване на възникнали спорове.

Още по темата

Airbnb предоставя възможност на повече от 2 млн. души дневно да намерят място, на което да отседнат по време на пътуването си за почивка или работа. Компанията оперира на територията на 191 страни в повече от 100 000 населени места, разполагащи с около 6 млн. жилища под наем.

Последни новини
Още от Новини от света