България и Европол в срещите на премиера Бoрисов в Мюнхен

Премиерът има двустранни срещи с европейския комисар по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер и с министър-председателя на Бавария Маркус Зьодер на конференцията по сигурността

Министър-председателят Бойко Борисов и изпълнителният директор на Европол Катрин де Бол Министър-председателят Бойко Борисов и изпълнителният директор на Европол Катрин де Бол

По-рано днес доброто сътрудничество между европейската служба за борба с престъпността и българските служби за сигурност беше акцент в срещата на Бойко Борисов с директора на Европол Катрин де Бол. 

Във фокуса на разговора бяха борбата с тероризма, разкриването на организирани престъпни групи, както и киберпрестъпността, съобщават от БНТ. 

"България ще продължи да укрепва сътрудничеството си с Европол. Службата винаги е била надежден партньор на страната ни в борбата с миграционния натиск, с контрабандата на горива и цигари и при злоупотребата с разплащателни средства", подчерта министър-председателят.

Изпълнителният директор на европейската служба за борба с престъпността Катрин де Бол заяви, че високо оценява работата на българските служби за сигурност. Тя подчерта и че Европол винаги си сътрудничи отлично с тях.

Последни новини
Още от Новини от света