Volkswagen призовава за участие на европейските избори

Обединена Европа е нашето бъдеще, заяви Гунар Килиан, директор на отдел „Човешки ресурси“ във VW

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският автомобилен концерн Volkswagen навлезе в политиката, като обеща да мобилизира служителите си да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент и призова жителите на страните членки на блока да „сложат край на сепаратистките движения“, съобщава Bloomberg.

VW е „изцяло европейска компания“, заяви в Брюксел Гунар Килиан, директор на отдел „Човешки ресурси“ в германския автомобилен производител, който наблюдава около 480 хил. служители в ЕС. С наближаването на изборите в края на май Килиан заяви, че най-големият автомобилен производител в света ще „формулира ясен призив за гласуване на изборите, защото нашата демокрация се нуждае от всеки вот“.

„Европейският съюз е гарант на мира, свободата, просперитета и откритата търговия. Обединена Европа е нашето бъдеще“, каза Килиан пред дипломати, административни служители и представители на ЕС.

Изборите за Европейски парламент, които се провеждат на всеки пет години и са една от най-големите демократични прояви в света, рядко привличат голямо внимание. Но гласуването на целия континент в продължение на четири дни от 23 май се очертава като референдум за 60-годишния европейски експеримент.

Вижте повече на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света