Хилъри Клинтън за проблема с оръжията в САЩ

Хилъри Клинтън нападна Джеф Буш и Доналд Тръмп заради коментарите им по повод масовата стрелба в Umpqua Community College

Господин Тръмп беше попитан за този проблем и той каза нещо от сорта: „знаете, подобни неща се случват по света”. Губернатор Буш също каза – да такива неща се случват.

Не. Това е признание за поражение относно проблем, който отнема живота на 33 хиляди американци всяка година.

Някой би казал, знаете ли, само ако имахме повече оръжия. Отивате в класната стая, карате бебето си, което е в детското столче на задната седалка, отивате на църква и някой изважда автоматично оръжие или дори нещо още по-лошо.

Автомат, който е инструмент на войната, и вие по някакъв начин трябва да можете да го спрете с вашия собствен пистолет? В това никога не е имало, какъвто и да е смисъл.

В идеалния случай, това, което аз бих искала да видя, е собствениците на оръжия, отговорните собственици на оръжия, ловците, да направят нова организация и да си върнат Втората поправка (постановяваща правото за носене на оръжие) от тези екстремисти.

Трябва да се върнем и от цяло сърце да работим не само във Вашингтон, но и във всяка общност, да настояваме продажбата на оръжия да бъде регулирана и централизирана.

Трябва да затворим дупките в закона. Имаме дупка, която позволява нерегулираната продажба на оръжия, а сега имаме и така наречената дупка Чарлстън, която позволява на криминално проявени да си купуват оръжие.

Предложенията, които правя аз, те не са нови, няма нищо уникално в тях, освен факта, че аз съм дълбоко решена да направим всичко възможно, за да решим този проблем.

Последни новини
Още от Новини от света