Договорът с Китай според Microsoft

Брад Смит, президент и главен юрист на Microsoft

С едва 2% от продажбите си, реализирани в Китай, Microsoft приветства подписването на първата фаза от търговското споразумение САЩ-Китай като "решаващо технологични спорни въпроси".

Въпреки това компанията не очаква драстична промяна в настроенията. "Просто заради връзката, която всяко правителство прави между информацията, технологиите и националната сигурност. Това за мен се превежда като значими възможности за сътрудничество и следва да го имаме пред вид", каза Брад Смит от Microsoft в интервю за Тейлър Ригс от Bloomberg Сан Франциско.

"Това не просто са двете най–големи икономики в света, а и двете икономики с най–мощни технологични сектори. И двете правителства поставят силен фокус върху националната си сигурност, върху приложенията на технологичните продукти. Очевидно разговорът за 5G мрежата ще прелее частично в разговор за националното сигурност, за икономическата сигурност. И не мисля, че Фаза 1 ще сложи край на тези дебати. Логично е да смятаме това за сложен, важен въпрос. Както и за дълготрайно актуален въпрос през следващото десетилетие".

 

Последни новини
Още от Начало