Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Разпродажбата на американските пазари продължава и днес

Пазарен коментар на Сю Кийнън от Bloomberg Ню Йорк, Investbook, 05.02.2018

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Разпродажбите на Уолстрийт продължиха и в понеделник, 5 февруари 2018. Американските акции подновиха спада си, започнал в петък, в унисон с европейските и азиатските пазари в първия ден от седмицата.

S&P 500 и Dow се понижиха в ранната търговия, повлечени от енергийните, финансовите и здравните компании.

Wells Fargo бе наказана от федералното правителство и задължена да спре разширението си. Акциите на банката се понижиха с 9%.

Американските инвеститори в акции търсят потвърждение, че последните спадове представляват дългоочакваната здравословна корекция следсилното начало на годината. Спадът бе предизвикан от по-силните от очакваното данни за заплатите в петък, след като резултатите за заетостта в петък дадоха сигнал за ускоряваща се инфлация, което би могло да доведе до повишение на лихвите и това на свой ред - до повишени разходи за кредитиране на компаниите.

Говорителят на президента Тръмп за спада от 666 пункта на Dow в петък и понижението от понеделник, че “е ясно, че сме разтревожени от отстъпления на фондовата борса. В същото време вярваме, че икономическите фундаменти са силни. Разбрахте как работи пазарът, има цикли и тренд. Все още сме на бичи пазар", каза говорителят на Белия дом.

Петролът също се понижи.

 

 

Последни новини
Още от Investbook