Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Какво се случва в блокчейн средата

Филип Матов, Belayer, и Михаил Кръстев, Chain.bg, Investbook, 13.12.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Цената на активи като биткойн и други криптовалути е силно волатилна. Всеки, който реши да инвестира или да се занимава по някакъв начин с тях, трябва да е наясно с това. Така коментира високия интерес към криптовалутите основателят на Chain.bg Михаил Кръстев в предаването "Investbook" с водещ Димитър Вучев.

"Моят съвет, както и на повечето експерти, е, да инвестирате единствено спрямо познанията, които имате за самата технология".

Кръстев не сподели мнението, че се наблюдава балон при биткойн, поради малкия брой на участниците в мрежата все още спрямо световното население.

"А биткойнът е предвиден като глобална децентрализирана валута, която оперира в интернет". 

Филип Матов, главен изпълнителен директор на Belayer, от своя страна посочи, че пазарната капитализация на всички проекти в блокчейн средата са между 450 и 500 млрд.

"Това на пръв поглед изглежда като голямо число, но в контекста на големи компании - не толкова. Това от друга страна е технология, която обещава да радикална промяна на отношенията ни един към друг. В този смисъл има още накъде да расте, преди да говорим за прекалено висока капитализация". 

Повече можете да видите във видеото.

 

Последни новини
Още от Investbook