Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Пазарният бум от 2017 – ще продължи ли той и догодина

Владимир Сиркаров в Investbook, 17.11.2017

Определено 2017 е изключително силна година за пазарите, всички активи бумтят, имаме сериозни ръстове на пазарите на акции, на стоковите пазари, на почти всички активи. Следователно логично е да сме любопитни какво ще се случва през следващата 2018.

Това каза пред Димитър Вучев в Investbook журналистът от Bloomberg TV Buglaria и Bulgaria ON AIR Владимир Сиркаров.

Както се казва, много хубаво не е на хубаво, много инвеститори започват да разсъждават дали подобен растеж е устойчив и дали може да продължи през 2018“, добави той. 

Китай е един от основните фактори, които влияят на пазарите, особено на развиващите се такива в азиатския регион. Ако нещо се случи там, всички ще го усетят. С оглед на данните за забавяне на икономическия ръст в страната, с оглед на перспективите и Фед от своя страна да затегне паричната си политика, със сигурност трудно можем да станем свидетели на подобни ръстове и през 2018“, смята Сиркаров.

Фактор, указващ за възможността за по-слаб ръст догодина, е и перспективата за охлаждане на ентусиазма на инвеститорите.

Не можем да кажем, че ще има спад на пазарите, по-скоро ще станем свидетели на охлаждане“, смята гостът в студиото. 

Други анализатори обаче, посочи Сиркаров, смятат, че това няма да се случи. Да, има фактори, индикиращи за известно забавяне, но това, смятат, те, е напълно нормално.

Последни новини
Още от Investbook