Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Светлина в тунела за икономиката на Гърция?

Пазарен коментар на Владимир Сиркаров, 28.09.2017

От гледна точка на представянето на гръцките банкови акции имаше силен ден и има причини за това. Резултатите показват впечатляващи дневни ръстове. Това каза пазарният анализатор Владимир Сиркаров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Днес сериозният ръст бе в центъра на вниманието на пазарните анализатори. За голямо съжаление, обаче, проблемите на гръцките банки продължават. Тези ръстове се дължат сякаш на изглаждането между противоречията между Европейската централна банка и Международния валутен фонд по отношение на очакваната проверка на банковите институции в контекста на третия спасителен пакет, насочен към банковата система на Гърция". 

Разногласията бяха свързани с това, че МВФ искаше по-обширна проверка на активите на банковите институции в Гърия и по-бърза. От ЕЦБ имаха различно мнение. Тяхната позицията е, че ще се направи проверка, най-вероятно февруари месец, като тя няма да е чак толкова подробна, но ще бъде от пита на стрестестовете, които вече сме наблюдавали, обясни събеседникът. 

Последни новини
Още от Investbook