Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Кои са новите тенденции в IT индустрията, които ще оцелеят

Бойко Бодуров, съосновател на Infoleven, Investbook, 21.09.2017

Трудно е да се каже какви са новите тенденции на пазара в IT индустрията, защото е трудно да се отдели т.нар. бъз от тенденцията. Все пак на първо място може да се постави изкуственият интелект, като за него се говори, както, че е опасност за човечеството, така и че ще ни изстреля в бъдещето. Това коментира Бойко Бодуров, съосновател на Infoleven, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Интернет на нещата, т.е. да управлявате хардуер със софтуер, също е голям тренд".

"Биг дейта е голям "бъз", а всъщност нищо не означава. Означава от голям масив от данни да извлечете нещо полезно за вас".

Това, в което започваме да се развиваме все повече, е т.нар. блокчейн и криптовалутите. Това също е нова посока, в която се развива IT индустрията, допълни гостът. "Блокчейн технологията ще засегне не само финансовата сфера, а целия ни свят, който познаваме с основните му принципи. Криптовалутите са вече във финансовия свят. В САЩ вече има законодателство, което ги регулира. В Германия тепърва предстои".

Какво е бъдещето на умните градове? Какви са най-големите рискове при криптовалутите?

 

 

Последни новини
Още от Investbook