Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Биткойн е печеливш актив, но не и пазител на стойността

Владимир Сиркаров в Investbook, 17.08.2017

Самото избухване на биткойн показва, че една доста сериозна критична маса осъзнава нуждата от промяна, както и че тази промяна е възможна. Това каза пазарният анализатор Владимир Сиркаров в ефира на „Investbook“ с водещ Димитър Вучев.

По думите му в началото биткойнът е срещнал много критики, но скоро след това се е видяло, че блокчейн технологията има огромен потенциал.

„Неслучайно правителства, централни банки, регулаторни органи и едрото финансово лоби започнаха да гледат с интерес и да се опитват да инкорпорират тази технология малко или много в своите дейности“.

За да коментира доколко са сигурни инвестициите в криптовалути, Сиркаров проследи мнението на икономическия съветник и автор Марк Спицнейгъл.

„Според Спицнейгъл биткойнът към момента определено е един печеливш актив, който носи доста сериозна възвръщаемост, но е много далеч от пазител на стойността, каквито например са златото, среброто и други валутни единици като американския долар“.

Сиркаров, отново цитирайки Спицнейгъл, каза, че биткойнът има потенциала да доведе до революция във финансовия сектор и евентуално да разбие монопола в паричната система към момента. 

 

Последни новини
Още от Investbook