Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Управленската програма на кабинета се опитва да бъде дясна, но не й се получава особено

Николай Облаков, главен редактор на Мисъл, и Михаил Кръстев, редактор в платформата, Investbook, 16.08.2017

Управленската програма на правителството, изнесена в светлината на 100-те дни от началото на управлението, се опитва да бъде дясна, което е достойно за адмирация, но май на знае как. Поставени са основните проблеми, но не и начините, по които тези проблеми могат да бъдат решени.

Това коментира в студиото на Investbook с водещ Димитър Вучев редакторът в „Мисъл“ Михаил Кръстев. Гост в предаването бе и главният редактор на платформата Николай Облаков.

По думите на Кръстев в управленската програма са заложени и недобри практики, следвани досега и които, по всичко личи, ще продължават – увеличаване на минималната работна заплата, което има опустошителен ефект върху трудовия пазар в бедните региони, както и неефективните програми по субсидирана заетост.

От своя страна Облаков изведе и позитивите в разписаните намерения на управляващата коалиция, но отново с уточнението, че това са само пожелателни мерки, като конкретните инструменти за постигането им липсват. Кои са те – заложената демонополизация на Здравната каса, както и части от целите в сферата на транспортната политика.

Как изглежда управленската програма на кабинета „Борисов 3“, разбита по сектори?

В кои сфери са най-големите пробойни?

 


 

Последни новини
Още от Investbook