Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Бъдещето през очите на ВУЗФ – в краткосрочен и дългосрочен план

Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, В развитие, 28.06.2017

Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Винаги съм казвала, че гледаме и следваме бъдещето. Една година е изключително голям период, в който се случват много промени. Следим много внимателно нуждите на пазара и необходимостите на бизнеса. Тази година имаме две нови бакалавърски програми, свързани с бизнес информационните системи и комуникации, което е много важна тема в днешно време, и бизнес икономика, предприемачество и иновации, което също е много необходима материя. Иновации правят лидерите, другите са просто последователи.

Това каза в специално интервю пред главния редактор на Bloomberg TV Bulgaria Димитър Вучев вицепрезидентът на Висшето училище по застраховане и финанси Детелина Смилкова. Разговорът бе излъчен в Investbook в минутите след 20:30.

„Голям интерес се проявява към бизнес психологията и поведенческата икономиката, тъй като близо 1/3 от нашите дисциплини са свързани именно с изваждането на човешките качества на показ. Бизнес психологията навлиза навсякъде – и в продажбите, и в преговорите, и за решаване на конфликти и вземане на решение. Така че имаме голям интерес към тези бакалавърски специалности", допълни Смилкова.

 

Последни новини
Още от Investbook