Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

България се превърна в един от водачите по реален ръст на БВП

Владимир Вано, главен икономист за ЦИЕ, Сбербанк, Investbook, 01.06.2017

Владимир Вано, главен икономист за ЦИЕ, Сбербанк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Вано, главен икономист за ЦИЕ, Сбербанк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българската икономика се превърна в един от водачите по реален растеж на БВП. Това коментира главният икономист за ЦИЕ на Сбербанк Владимир Вано в ефира на Investbook с Димитър Вучев. 

По думите му руската икономика се възстановява от средата на миналата година. Силата на рублата е сигнал за възстановяването на икономиката на Русия. Рекордно ниското ниво на инфлацията ще позволи на руската централна банка да увеличи лихвените си проценти, за да ограничи натиска от чуждестранните парични потоци, които идват в Русия, и биха могли да отслабят руската валута, коментира още той.  

Вано сподели и очакванията си за глобалното икономическо развитие до края на годината. "Тръмп смекчава тона си и осъзнава важността на глобалната търговия и работните места на вътрешния пазар, но евентуални черни лебеди могат да се очакват в резултат на неочакваната промяна в политиката и реториката на ЕЦБ, която да сигнализира край на ниските лихвени проценти, което трябва да се случи през 2018", коментира той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook