Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Ще има ли студен душ за еуфорията биткойн

Владимир Сиркаров в Investbook, 30.05.2017

Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има ли фундамент покачването на стойността на биткойна? Това е една от най-актуалните финансови теми в момента, защото може би има сериозни индикации за стопиране на процеса на сериозни повишения. Това каза пазарният анализатор Владимир Сиркаров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Виждаме флуктуации през последните дни". Повече от две унции е стойността на един биткойн. Със сигурност двоен, стопроцентов ръст в рамките на два месеца, поражда сериозни притеснения. От друга страна виждаме, че темата е много полюсна". 

Трудно можем да говорим в една подобна ситуация за инвестиране, за по-дългосрочно държане на биткойни, именно в контекста на доста сериозната волатилност, каза Сиркаров. "Скептиците казват, че биткойна по никакъв начин не може да се ползва като актив, който съхранява стойност и който може да бъде ползван за хедж в дългосрочен период поради изключителната волатилност в цената". 

"От друга страна, при цена от 1000 - 1500 долара отново имаше много критики от страна на "мечките" на пазара, които казваха, че биткойнът се оскъпява прекалено много и, че ритейлърите, хората с по-скромни възможности за инвестиране ще излязат от пазара. Но виждаме, че при 2400 - 2800 долара все още има купувачи и пазарът расте. Така че не се знае".

Намерено ли е ниво на съпротива? Много сериозната волатилност ли е основното притеснение на анализаторите? Има ли балонизиране? Кои са петте причини хората да не инвестират в биткойн?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook