Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Битката за мира в Близкия изток е загубена

Пазарен коментар на Кузман Илиев, Investbook, 23.05.2017

Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В исторически план засилването на операциите на Великобритания в Близкия изток е съпроводено с нарастване на терористичните атентати. Това коментира пазарният анализатор и съводещ на Boom&Bust Кузман Илиев в ефир на Investbook с Димитър Вучев в контекста на последните събития в Манчестър.

Той коментира и сигналите, които изпраща първото посещение на американския президент Доналд Тръмп в Близкия изток. Посещението на Тръмп в Саудитска Арабия и говоренeто за създаване на арабско НАТО под егидата на САЩ с център Саудитска Арабия и Рияд може да бъде разчетено като идентифициране на сблъсък и опит за изолация на Иран, отбеляза той. 

Битката за мира в Близкия изток е загубена, коментира Илиев. "Проблемът става много по-явен. Вече виждаме ясно разделение на два лагера - от една страна Саудитска Арабия, страните от залива, Египет, Йордания, САЩ с тяхната визия за сунитска доминация на региона, а от друга - Иран с подкрепата на Сирия, до някаква степен на Русия и спорното място на Турция", обясни той. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Investbook