Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Предприемачеството - от А до Я

Проф. Димо Димов, преподавател в Университета в Бат, Investbook, 18.04.2017

Проф. Димо Димов, преподавател в Университета в Бат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Димо Димов, преподавател в Университета в Бат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Силата на предприемачеството е в неговия мащаб. Това коментира преподавателят в Университета в Бат проф. Димо Димов в ефира на Investbook с Димитър Вучев. 

Четвъртата индустриална революция е продължение на еволюционния растеж и взаимообмен между технологиите и икономиката, посочи още той. "Предприемачеството става по-лесно, по-евтино, а броят на предприемачите постоянно се увеличава. Наблюдава се и появата на сътрудничество между установени бизнеси и стартъпи", коментира преподавателят. 

По думите му всяка идея трябва да разреши три проблема, а именно - с пазарната необходимост, оперативната изпълнимост и финансовата жизнеспособност. Те са взаимно обвързани в т.нар. порочен цикъл, което означава, че разрешаването на един проблем води до проблеми в друга област и до маневриране, докато не се намери тази точка, която разрешава и трите проблема, обясни проф. Димов. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook