Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Инициативността – ключът към успеха

Александрина Икономова, LeapIN, Васил Чакърдъков, Southwestern Advantage, Investbook, 13.04

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Всеки от младото поколение иска да е Стив Джобс, но не всеки става за Стив Джобс. Не всеки е нужно да изобрети някакво гениално приложение за милиарди. Това, което виждам като проблем, e, че няма голяма инициативност. Трябва да поемаме инициативата, трябва да се правят тези крачки, защото няма кой да ги прави вместо нас.

Това каза в предаването Investbook с водещ Димитър Вучев Александрина Икономова от LeapIN. Гост в студиото по темата за еднодневната конференция за предприемачество, иновации и кариерно развитие сред младите хора - LeapIN, която ще се проведе на 22 април, беше и Васил Чакърдъков от Southwestern Advantage, който е един от лекторите на предстоящото събитие.

„Цялото нещо се казва Leap Summit, като започва в Загреб преди 5 години. През миналата година е имало над 1 000 младежи аудитория, като е имало лектори от NASA, Google, както и редица други големи компании, които представят различни истории за кариерно развитие и предприемачество. Отзвукът е толкова голям, че се решава това да се направи в цял свят“, допълни Икономова.

"Ще уча гостите, аудиторията, как да продават. Как да сключват сделки. Ще ги уча как по-бързо да изграждат доверие с хората, как да бъдат по-ефективни с презентацията си, как да затварят една сделка. Всичко ще се върти около инициативността. Живеем в свят, в който всичко започва с „I” - iPone, iPad и т.н. Но хората забравят, че целия свят започва с „I am” -„Аз съм“. Искаме да им покажем, че те са хората, които трябва да действат, за да успеят", подчерта Чакърдъков.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook