Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Миграция с обратна насоченост – от чужбина към България

Явор Гочев и Ангел Игнатов, Български кариерен форум, Investbook, 10.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

На 22 април, събота, провеждаме за пети път нашето кариерно изложение, като това се случва във Франкфурт за трета поредна година. Идеята е да срещнем компании, развиващи бизнес в България, с българската диаспора в чужбина – млади специалисти, студенти. Целта е те да се запознаят с бизнеса в България и възможностите за кариерно развитие и евентуално да намерят интересна възможност и да обмислят връщане у нас.

Така обобщи в предаването Investbook с водещ Димитър Вучев формата и целите на предстоящото кариерно изложение във Франкфурт, насочено към българите в чужбина, Явор Гочев - съоснователят на Българския кариерен форум. Гост в студиото също така бе и другият съосновател на организацията Ангел Игнатов.

„Интересът от страна на компаниите всяка година става все по-голям. Откъм посетители също. Ежегодно се радваме на поне 150-200 човека, идващи на всяко от събитията. Основна част от посетителите са студенти, но също така има и млади специалисти, които вече се развиват кариерно там“, каза на свой ред Игнатов.

„Има компании, които наистина оценяват тази възможност. Защото участие на подобно изложение показва, че работодателят е иноватитен, който дава възможности за развитие, който се стреми в бъдеще да привлича кадри, които имат опит от чужди страни. Защото е много трудно в събота да бъдеш на изложението, а в понеделник някой да започне работа за теб. По-скоро това е една инвестиция в бъдещето. Не само за компанията, а и също така помага да се борим с изтичането на мозъци от страната ни. Изложенията се провеждат през март и април, като много от хората се връщат през лятото за стаж, а някои остават и на постоянна работа“, коментира Гочев.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook