Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Какво накара СуперХостинг.БГ да придобие конкурент

Любомир Русанов, основател и управител на СуперХостинг.БГ, Investbook, 27.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

В края на 2015 и началото на 2016 имахме контакти с „Нет инфо“, които бяха собственици на Host.bg. Те имаха желание да направят промяна с тази компания, защото тя не им е в основния фокус. Тогава започнахме преговори за евентуална консолидация на този пазар. Бяхме с впечатление, че те при всеки случай щяха да предприемат някакъв вид продажба на компанията. Преценихме, че за нас е по-добре да сме тези, които да я придобият.

Това коментира във връзка със скорошната сделка между СуперХостинг.БГ и „Нет инфо“ за закупуването на Host.bg основателят и управител на компанията, заела лидерската позиция на хостинг пазара у нас Любомир Русанов. Предаването е Investbook с водещ Димитър Вучев.

„Какво ни дава сделката? Има няколко аспекта. На първо място са клиентите, които придобиваме по този начин. Другото е екипът на компанията, оборудването – те са много важни. Но по-голямото нещо, което тя ни дава в дългосрочен план, е синергията, която целим между двете компании. От една страна тя е на ниво инфраструктура, но по-важната синергия е на ниво research and development. Това спомага цялата софтуерна система, която създадохме, за да управлява услугите на СуперХостинг, и която ни коства много ресурси, но затова ни прави уникални и разпознаваеми", каза още Русанов.

Целия разговор може да видите тук:

 

Последни новини
Още от Investbook