Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

България – талантливи хора, плодородна почва за стартъп културата

Данаил Арапкюлиев, мениджър Бизнес операции в българския клон на Proxiad, Investbook, 23.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Има голям потенциал за развитие на стартъп културата в България. Смятам, че има изключително много поле за развитие на всякакви компании, не само за стартъп такива. Има много международни компании, инвестиращи в България, както и едно много сериозно ноу-хау от хора, които имат желание да създават нови продукти, нови идеи и да желание да творят, независимо в кой сектор. Големият потенциал бива показван от създаването на всякакви компании с чужди и български инвестиции и от създаването на фондове, които подкрепят дейността им. Това заяви в предаването „В развитие“ с водещ Димитър Вучев Данаил Арапкюлиев, мениджър „Бизнес операции" в българския клон на френската IT компания Proxiad.

Гостът в студиото премести фокуса и върху дейността на компанията, която представлява. „Proxiad e компания на около 20 години, която влиза на българския пазар през 2005. Към момента на българския пазар сме над 200 човека. Компанията се занимава основно с разработка на софтуер, като основният таргет са чуждестранни компании от всякакво естество – от стартъпи до големи банкови структури. Чисто културно сме помогнали на няколко стартъпа, основно френски, да се развият“, каза той.

Защо една крупна френска компания с 20-годишен опит избира да инвестира именно в България? "Личното ми мнение, което е напълно споделено и от собствениците на компанията, са всъщност талантливите хора, които има в България. Всъщност това, което предлага Proxiad на клиентите си, е съставянето на качествени екипи, които помагат в разработването на качествени продукти“, допълни той. 

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от Investbook