Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Актуалните трендове в онлайн търговията

Камен Янкулов, търговски директор на OLX България, Investbook, 09.02.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Какви са актуалните трендове в търговията в онлайн пространството, както и какви са динамиките в търсенето и предлагането в интернет коментира в студиото на Investbook с водещ Велко Каменов търговският директор на OLX България Камен Янкулов.

„През миналата година забелязваме на много сериозно търсене, сериозно увеличение на трафика в нашата платформа. Имаме около 30% повече регистрирани потребители спрямо 2015 и като цяло следваме тенденциите за увеличаване на електронната търговия“, коментира Янкулов.

„Нашата платформа е третият по посещаемост сайт за електронна търговия в България. Целият пазар расте, не мога да коментирам точно колко, но се развива точно в посока онлайн търговия, било то за транзакции или платформи като нашата, даващи възможност на потребителите да купят или продадат даден продукт“, каза още той.

„През миналата година се запази тенденцията от 2015. Най-търсените стоки в нашата платформа са в категории мода, автомобили, авточасти, електроника, мобилни телефони, таблети. Тоест нищо много по-различно, отколкото предходната година“, отчита гостът в студиото, добавяйки, че очакванията и за 2017 не предвиждат съществени промени. Янкулов коментира и сезонната динамика на потребителското търсене през различните сезони и преди определени празници.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook