Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Интелигентните апликации и виртуалните асистенти: тренд в IT сектора за 2017

Елена Маринова, президент на Мусала Софт, Investbook, 23.01.2017

Елена Маринова, президент на Мусала Софт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Елена Маринова, президент на Мусала Софт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Интелигентните апликации и виртуалните асистенти са сред основните тенденции, които можем да очакваме в IT сектора през 2017. Това коментира президентът на Мусала Софт Елена Маринова в предаването Investbook с Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според доклада на Gartner от края на миналата година, трите мега тенденции за 2017 и следващите няколко години са: дигитален, интелигентен и динамично свързан.

В контекста на дигиталния свят изкуственият интелект и машинното самообучение са технологиите, които вече са достигнали до момент, когато можем да видим обръщане и надграждане, каза Маринова.

"Благодарение на тези технологични развития, и на достигнатата скорост и цена, на която оперират машините, можем да си позволим да създаваме системи, които са адаптивни, не следват само инструкции, а могат реално сами да вземат решения", каза Елена Маринова. 

Експертът сподели също така какви са плановете на компанията през 2017. 

"Нашата идея е да растем.

Имаме поставени цели, които ще постигаме с растеж както на звената ни за разработка в България - София, Русе, Бургас, така и в офиса ни в Скопие.

Търсим и други дестинации, в които да диверсифицираме растежа си.

Имаме цел да станем 1000 души през 2020", посочи Елена Маринова. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook