Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Музикалният стрийминг - работи ли бизнес моделът

Елена Кирилова в Investbook, 11.01.2017

Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нарастването на броя на потребителите ще даде тласък на музикалния стрийминг и именно към това се стреми музикалната индустрия. Стриймингът се очертава като една от най-ключовите тенденции в музикалната индустрия. През 2016 наблюдаваме 50% скок на абонаментите за такива услуги спрямо 2015. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

"През предходните две десетилетия  музикалната индустрия се сблъска с големи проблеми и противодействия срещу дигитализацията на този бизнес с всички сили, но това доведе до огромни спадове на приходите и на най-големите звукозаписни компании. Сега стриймингът дава възможност на индустрията да изплува и данните го потвърждават".

Физическите носители на музика вече почти изчезват. Хората не държат толкова да притежават носител, а музиката да бъде достъпна и "на един клик" разстояние.

Как се генерират и разпределят приходите от музикален стрийминг? Какъв е бизнес моделът на стрийминг услугите? Какви са проблемите на компаниите, развиващи услугата?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook