Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Повече или по-малко европейска интеграция?

Коментар на Кузман Илиев в Investbook, 14.09.2016

Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Цялостната визия на Жан-Клод Юнкер е, че Европа трябва да стане много по-единна в основни аспекти на държавността, като например външната политика. ЕС има много характеристики на наднационална държава във всяко едно отношение. Това каза пазарният анализатор и водещ на Boom&Bust Кузман Илиев в ефира на Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му липсва данъчна конкуренция и все повече се върви в посока на хармонизация, която е в полза на големите социални европейски държави, които имат нужда от финансиране. 

"Когато задълженията на големите държави гонят 100% от БВП, това означава, че нещата се изменят и действително Европа обеднява и се декапитализира. Това, което се случва във Франция или Великобритания, не е непременно най-доброто, тъй като идеите преживяват трансформации с времето и големи цивилизации вървят в грешна посока. Източна Европа може би действа по-правилно в областта на данъчните политики. Не трябва да се търси хармонизиране на всяка цена", посочи още Илиев. 

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook