Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Пресъхнаха ли парите за стартиращи компании

Любен Белов в Investbook, 09.09.2016

 Любен Белов от Launch Hub. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любен Белов от Launch Hub. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Не мисля, че парите за стартиращи компании са пресъхнали. Не виждам причина в следващите няколко години да не видим първата българска компания с пазарна оценка от 500 млн. долара. Това каза Любен Белов от Launch Hub в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. Той коментира стартъп екосистемата в България. 

Българските специалисти в областта на високите технологии са най-силни в сложните технологични предизвикателства, каза Белов.

"Това, което липсва на България са хора със завидни познания за създаването на консуматорски продукти за краен клиент. Има добри компании за създаване на продукти за бизнеса. Все още не сме видяли компания, която да има стотици милиони крайни потребители. Това е, което липсва. В останалите вертикали имаме доста възможности и специалисти". 

По думите на Белов Launch Hub е инвестирал до момента близо 8 млн. евро в различни компании, които "за момента са привлекли допълнително финансиране, предимно от чужбина, около 16 млн. евро". 

Възможно ли е банките да се окажат конкуренти в на фондове като Launch Hub? Има ли балонизиране в сферата на стартъпите? Каква трябва да бъде ролята на държавата?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook