Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Бъдещата данъчна политика на САЩ - без изненади

Никола Филипов в Investbook, 31.08.2016

Никола Филипов, икономист от ЕКИП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никола Филипов, икономист от ЕКИП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Политиката, която възнамерява да води Демократическата партия в САЩ, ако спечели изборите, ще доведе до повишаването на данъчните приходи в размер около 1 трилион долара, които ще бъдат взети от физическите лица и бизнеса. Икономическите планове на Републиканската партия напротив, ще доведат до намаляване на данъците в общ обем от 10,5 - 11 трилиона долара. Тези пари, ще останат в компаниите, за да могат да ги инвестират в нови работни места или да погасяват финансови задължения. Това заяви икономистът от ЕКИП Никола Филипов в предаването Investbook с водещ Димитър Вучев. Той коментира данъчната политика в кампаниите за президентските избори в САЩ на Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън.

„Нищо ново, това е типичен идеологически сблъсък между ляво и дясно“.

Като цяло текущата президентска кампания преминава в личностни нападки, а не толкова в коментари на икономическата политика, каза гостът.

Какъв е размерът на предлаганите данъчни корекции? Как ще се промени подоходното облагане? Какви са примерите, които помни историята и последиците за икономиката от високите и ниските данъци?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook