Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Японската парична политика създава наркотична зависимост

Пазарен коментар на Владимир Сиркаров, 18.08.2016

Владимир Сиркаров, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Японската парична политика е омагьосан кръг. Това каза анализаторът Владимир Сиркаров в своя пазарен коментар в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. „Пазарите, дори и при тази много силната фискална експанзия, която наблюдаваме, искат още и още. Това е малко като наркотик. Свикваш и искаш повече“.

„Очаквам, че в бъдеще ще бъде напомпана още повече ликвидност и ще бъдат впръскани още стимули и то в сектори, които няма да донесат добавена стойност за японската икономика“.

„Продължават интересните сигнали, които идват от пазарите, които в голямата си част споделят мнението, че Японската централна банка трябва да действа още по-агресивно“, каза Сиркаров. По думите на анализатора икономистите, които имат доста по-различен поглед за развитието на една икономика, „могат да бъдат шокирани“, но пазарите може би са напълно рационални в своите желания.

„Иска се още по-сериозна експанзия и от гледна точка на мащаба на количествените програми, и от гледна точка на тяхното качество, и  от гледна точка на лихвената политика, която може да навлезе на още по-отрицателна територия“.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook