Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Маркетинг ли са футболните трансфери

Емануил Раков, индивидуален трейдър, Investbook, 3.08.2016

Емануил Раков Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Емануил Раков Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Още в първата седмица откакто Златан Ибрахимович подписа с Манчестър Юнайтед „Червените дяволи“ бяха продали 76 хил. фланелки с неговото име, всяка една от които струва между 80 и 100 паунда. Това заяви индивидуалният трейдър Емануил Раков по Bloomberg TV Bulgaria. В Investbook с водещ Димитър Вучев той говори за парите във футбола. В същото време 5 млн. членa си подновяват членската карта в клуба всяка година, допълни той, подчертавайки, че Манчестър Юнайтед е най-големият спортен бранд в света.

По думите му големите футболни трансфери са „чист маркетинг“ като в предложената цена се фактурира и прогнозните приходи от артикули. С тези анализи се занимават цели финансови отдели в големите футболни грандове, каза Раков.

На въпрос не им ли пречат големите дългове на италианските и испанските грандове в правенето на трансфери трейдърът заяви, че „при тях има немалко доза политика, дължаща се на статуса им в родините си“. Раков контрастира южноевропейските грандове с германските отбори, понеже „те не могат да харчат за трансфери повече от приходите си на година и това проличава по представянето им.“

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Investbook