Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Първият дигитален регистър на МСП ще заработи до година

Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, в Investbook, 20.04.2016

Посетители на TechCrunch Disrupt London 2015 Hackathon работят на лаптопи на Apple. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Посетители на TechCrunch Disrupt London 2015 Hackathon работят на лаптопи на Apple. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Първият дигитален регистър за малки и средни предприятия у нас ще заработи до година. Макар статистиката да показва броя и вида им, тя не дава информация за това къде и какво се произвежда, потенциала им за развитие и пазарите, с които работят. С новата дигитална инфраструктура ситуацията ще се промени. Това коментира Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

Очаква се финансирането да дойде по линия на европейски програми, но Захариева подчерта, че няма да бъдат необходими много средства. Използването на системата ще е безплатно и тя ще се управлява и захранва от самите фирми. 

"Основната цел на агенцията е да промотира България в чужбина на различни изложения и панаири. Ще бъде създаден сертификат за качество на МСП, с което държавата ще се превърне в гарант за тях пред чуждестранни партньори.", допълни Захариева.

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Investbook