Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Кийнан: Акциите в САЩ отбелязаха печалби

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 29.02.2016

Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите в САЩ отбелязаха печалби в последната сесия в петък. Те показаха някаква стабилност и заедно с цените на петрола са се насочили към месечен ръст след 2-седмично увеличение.

След колебания по-рано през деня, акциите увеличиха ръста си, а петролът също се повиши. WTI се покачи с 2,8%. Въпреки увеличението на суровините, печалбите при енергийните производители бяха заглушени, докато акциите на суровините и комуналните услуги бяха сред най-добре представящите се днес, както и през целия месец.

Ще перифразирам един анализатор: "Търговията на капиталовите пазари не бе в съответствие с очакванията при петрола и ако някой от тези стимули от Китай помогнат на петрола, те ще помогнат и на акциите в САЩ. Остава да видим дали това ще има някакво реално значение върху евентуален стимул на растежа, но от гледна точка на очакванията, би трябвало да е позитивно".

Що се отнася до петрола, то Саудитска Арабия каза, че ще работи с другите производители, за да намали колебанията на пазара, а Централната банка на Китай повиши опитите си да подпомогне икономиката.

West Texas Intermediate се повиши с 3%. Саудитска Арабия иска стабилен пазар, според държавната печатна агенция. Китай намалиха количеството на парите в брой, който банките трябва да имат в запас. Фючърсите на бензин и дизел също се повишиха, като контрактите за февруари наближиха крайната си дата и запасите намаляха.

Очаквайте видео с целия коментар. 
 

Последни новини
Още от Investbook