Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Тенис: мачовете на истината в София предстоят

Цветин Филипов и Александър Костадинов, Index Sport, 04.02.2019

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След старта на Sofia Open 2019 стартираха и емоциите около първите срещи от квалификациите за турнира, които се играят в зала "Арена Армеец". Водещият на предаването Index Sport, Цветин Филипов, насочи вниманието на спортните фенове към България, защото темата в София през седмицата ще е тенис. 

По думите на водещия Александър Костадинов, едно от интересните неща около турнира е, че няма да видим в него Григор Димитров. Но началото на турнира изненада с друга новина и то положителна - победата на младия спортист Александър Лазаров. В отсъствието на Григор Димитров такъв успех не е постиган досега, посочи Костадинов, но Лазаров ще участва във втория кръг на квалификациите, след като преодоля първия кръг на квалификациите за "София оупън" при впечатляващ успех срещу поставения под №3 Лукаш Лацко.

21-годишният българин спечели срещу 127-ия в света със 7:6 (5), 6:2 . Лазаров е едва вторият българин, който печели мач в турнира от категория "АТП 250" в София. Досега това беше правил единствено Григор Димитров, който вдигна титлата през 2017 г., съобщи Костадинов. Той каза още, че на корта ще видим и Кузманов, както и още състезатели, които ще изпълнят с майсторски тенис зала "Арена Армеец".

Гледайте коментарите от света на спорта във видео материала.

Последни новини
Още от Index Sport