Renault отечете ръст на глобалните си продажби за 2017

Глобалният пазар на автомобили се очаква да се разрасне с 2,5% през 2018

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Френският производител на автомобили Renault отечете ръст на глобалните си продажби за 2017 и очаква той да се ускори през тази година благодарение на прогнозите за по-високи продажби на международните пазари и подновената си серия от модели, предаде Investor.bg

Renault заяви, че групата като цяло е продала 3,76 млн. превозни средства през 2017, което е с 8,5% повече спрямо предишната година. Рекордни нива на продажби бележат брандовете Renault и Dacia.

Компанията добави, че очаква глобалният пазар на автомобили да се разрасне с 2,5% през 2018 спрямо 2017.

Макар че се очаква европейският пазар на автомобили да се разшири с 1%, пазарът в Русия вероятно ще се разрасне с 10%, а прогнозите за Бразилия, Китай и Индия също са за растеж между 5% и 6%, добавя Renault.

“Продължаваме да увеличаваме обема продажби и пазарните си дялове във всички региони. Стратегията ни за обновяване на гамата ни [автомобили] и географското разширяване продължава да носи резултати. През 2018 ще гоним растежа и интернационализацията на продажбите ни в съответствие с плана ни Drive The Future”, казва членът на изпълнителния съвет на Groupe Renault Тиери Коскас в изявление.

Миналия октомври Renault представи стратегическия план на компанията Drive The Futue, съгласно който френският производител планира да увеличи годишните си продажби до 5 млн. превозни средства до 2022 г. и цели марж от 7% на оперативната печалба и приходи за 70 млрд. евро.

Последни новини
Още от Графика на деня