Южна Корея готви нови мерки за регулиране на търговията с криптовалути

Плановете за регулация доведоха до спад на цената на дигиталната валута

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Южнокорейското правителство готви нови мерки за регулиране на търговията с крипотовалути. Страната е един от най-големите центрове за биткойна и плановете за регулация доведоха до спад на цената на дигиталната валута, предаде Investor.bg

В края на миналата седмица инвеститорите масово разпродадоха биткойни и цената им падна до ниво от малко над 10 хил. долара, показват данните на CoinDesk. Последва успокоение и ново повишение до ниво над 14 хил. долара, но днес отново има спад от 11% до 13,6 хил. долара.

Сеул се готви да забрани търговията с биткойни и други дигитални валути от анонимни сметки, а властите ще имат правото да затварят борси за търговия с криптовалути.

По-рано властите в страната съобщиха, че ще облагат приходите от търговия с криптовалути, за да намалят риска от спекулации.

"Правителството предупреди на няколко пъти, че виртуалните пари не могат да играят ролята на реална валута и могат да причинят големи загуби заради голямата волатилност", се казва в изявление на правителството на Южна Корея.

Властите отбелязват, че цената на криптовалутите на борсите в Южна Корея е много по-висока, отколкото на другите пазари, но не дават примери за това.

Последни новини
Още от Графика на деня