Облигациите на Bombardier с рязък спад след призива на САЩ

Министерството на търговията на САЩ призовава за налагане на мито от близо 220% за канадската компания

Изменение на облигациите на Bombardier с матуритет 2021. Източник: Bloomberg Terminal Изменение на облигациите на Bombardier с матуритет 2021. Източник: Bloomberg Terminal

Деноминираните в евро облигации на самолетостроителя Bombardier с матуритет 2021 записаха най-голям спад за последните две години след новината, че САЩ призовава за налагането на мито от близо 220% за всеки внесен в страната самолет CSeries на канадската компания, съобщи Bloomberg.

Решението е победа за американската самолетостроителна компания Boeing, която твърди, че Bombardier е използвал субсидиите, за да продава на изкуствено занижени ценисамолетите си CSeries, предава БТА.

Тази стъпка вероятно ще засили напрежението между САЩ и Канада.

Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос посочи, че Вашингтон цени отношенията си с Отава, но дори най-близките съюзници на САЩ трябва да играят по правилата.

Разпространеното снощи изявление на ведомството съдържа предварителни изводи по разследването, започнало през пролетта след жалба на Boeing за дъмпинговата политика на Bombardier, отбелязва ТАСС.

Канадската компания определи предварителното антидъмпингово мито от 220 процента като "абсурд" и като липса на връзка с реалността за това как се финансират многомилиардни програми за производство на самолети, отбелязва Investor.bg.

Окончателното решение за митото трябва да бъде взето през 2018.

Последни новини
Още от Графика на деня