Акциите на Foot Locker се сринаха с 19%

Компанията отчете коригирана печалба на акция от 62 цента за второто тримесечие

Цена на акция на Foot Locker от началото на годината. Източник: Bloomberg Terminal Цена на акция на Foot Locker от началото на годината. Източник: Bloomberg Terminal

Акциите на търговеца на спортни стоки на дребно Foot Locker се сринаха с 19% в предпазарната търговия в петък.

Причината се крие в разочароващите резултатите за тримесечието на компанията, които не успяха да отговорят на очакванията за по-широк марж, предаде Investor.bg. 

Компанията отчете коригирана печалба на акция от 62 цента при приходи от $1,701 млрд. за второто тримесечие. Анализаторите, анкетирани от Thomson One, очакваха компанията да е с печалба на акция от 90 цента при приходи от $1,8 млрд.

Сравнимите продажби – ключов показател, следен внимателно от Wall Street, са спаднали с 6% на годишна база. Анализаторите, анкетирани от StreetAccount, очакваха ръст от 1%.

Председателят и главен изпълнителен директор Ричард Джонсън каза в изявление, че „продажбите на някои топ модели напоследък не отговориха на очакванията ни, което повлия на резултатите през това тримесечие. В същото време бяхме засегнати от ограничената наличност на иновативни нови продукти на пазара“.

„Вярваме, че тази динамика на индустрията ще продължи през 2017 г. и очакваме сравнимите продажби да намалят с три до четири процента през останалата част на годината“, добави Джонсън.

В отговор на разочароващите резултати и перспективи пред Foot Locker акциите на Nike и Under Armour поевтиняха с по 3% в търговията преди отварянето на пазара.

Преди сесията в петък акциите на Foot Locker вече отбелязваха спад на цената си от почти 33% през 2017.

„Очевидно сме разочаровани от резултатите за тримесечието. Екипът ни работи бързо, за да адаптира операциите ни към променената среда при търговията на дребно, при която виждаме нашите клиенти да се изместват по-бързо от всякога от един източник на вдъхновение или влияние към друг“, казва главният изпълнителен директор в изявлението.

Последни новини
Още от Графика на деня