Жилищата продължават да са сигурна инвестиция в Германия

Населението на бундесрепубликата расте от 2012 насам, а строителството още не може да навакса този ръст

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Покупката на жилище се разглежда като убежище за парите на много инвеститори в Германия, коментират анализаторите на Sovills пред The Move Channel. Пазарът е атрактивен във връзка с растящото население на страната и натиска, който оказва върху пазара на недвижими имоти.

По данни на компанията инвестиционните сделки през миналата година на пазара за недвижими имоти в Германия са на стойност от €12,1 млрд. Те обаче намаляват с 54% заради малкия брой възможности за инвестиции.

Това не е изненада - по данни на Федералната статистическа служба в момента в Германия живеят 82,8 млн. души. Това е исторически максимум, а с ръста на нетната миграция (750 хил. мигранти са пристигнали в страната през миналата година) нуждата от жилища расте.

Населението на Германия започна да се увеличава още от 2012 насам. Това вече води до ускоряване на темповете на строителството. През 2016 новоизградените жилища в страната са 250 хил., което е с 35% повече спрямо 2011 година. Разрешителните за строеж също се увеличават с 37 на сто за същия период.
Последни новини
Още от Графика на деня