Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Въпреки демографската криза, броят на желаещите да учат в чужбина расте

Ели Тончева, управител на Едланта, Boom&Bust, 23.09.2017

Въпреки демографските проблеми, които има България, броят на желаещите да учат в чужбина нараства. Всички деца, които искат да постигнат нещо в живота си, желаят да имат солидно образование и започват отрано подготовката си, ако искат да учат в чужбина.

Това коментира в студиото на Boom&Bust с Кузман Илиев и Владимир Сиркаров управителят на консултантската фирма „Едланта“ Ели Тончева.

„Има един парадокс – въпреки непрекъснатите публикации какви негативи би донесъл Brexit, въпреки всичките неясноти около Brexit, и тази година забелязваме, че Великобритания е дестинация номер 1 за българските кандидат-студенти и кандидат-магистри“, сподели още тя.

„Следват Германия, Дания и други европейски страни“, коментира Тончева.

По думите на госта в студиото въпреки несигурността на учещите на Острова европейски граждани, британските университети желаят да имат студенти от ЕС. „Около 30% от преподавателите в тези университети всъщност са граждани на други европейски страни“, каза управителят на „Едланта“.

В продължението на разговора бе направен обстоен преглед върху тенденциите и възможностите за висше образование в чужбина.

 

Последни новини
Още от Boom & Bust