Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Политиката не трябва да се намесва във футболния бизнес

Александър Томов, професор по икономика, Boom&Bust, 01.07.2017

Александър Томов, професор по икономика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Томов, професор по икономика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Не трябва да има толкова голяма намеса на политиката във футболния бизнес - нещо, на което станахме свидетели както с фалита на ЦСКА, така и с блокирането на оздравителните планове. Това коментира проф. д-р Александър Томов в ефира на Boom&Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.

Проф. д-р Томов коментира още политиката на Доналд Тръмп, пренареждането на глобалните сили и бъдещето на Европа.

В световната икономика се наблюдават сериозни размествания и пренареждане на глобалните сили. Четири глобални сили, а именно - САЩ, Китай, Индия и Русия, ще се съревновават за пазари в следващото десетилетие, посочи той.

Европа няма друга алтернатива освен да върви по пътя на силна нова степен на интеграция и политическа консолидация зад еврото, подчерта проф. Томов.

По думите му България е изостанала по някои основни параметри през последните години. Необходима е мащабна правителствена програма за приближаване към европейските реалности, както и поредица от смели икономически реформи преди да стане възможно присъединяването ѝ към еврозоната.

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust