Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Стартъпите на лов за кадри

Александър Китов в Boom & Bust, 27.11.2016

Александър Китов, съосновател на betahaus sofia Александър Китов, съосновател на betahaus sofia

Наемаме хора, които са любопитни, искат да учат и са последователни. Компаниите могат да инвестират в тези хора и да ги обучат, ако имат някаква, каквато и да е, основа. Повечето компании действат по този начин. Дипломата не е нещо, което  трябва. Това каза Александър Китов, съосновател на betahаuse sofia, в предаването Boom&Bust Bloomberg TV Bulgaria с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. 

"Start Up Job Fair е нашият принос да се намират правилните хора в стартиращите компании. Като цяло намирането на кадри за стартъпи е трудно, защото става дума за комбинация между не много висока заплата, много високо търсене и изключително отговорна работа".

Посетителите на събитието, което се организира за трета година, обясни Китов. По думите му популярността му постоянно расте, а посетителите също се увеличават, а профилът им е много добър. Особено ако човек се занимава с маркетинг това е едно много добро място за търсене на работа, каза още гостът.

Относно пропуските в образователната ни система Китов каза, че в България липсва адекватна система за създаване на кадри, но че вече е в ход и реално се случва един нов начин на подготовка на нужните на бизнеса специалисти.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust