Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Градските велосипеди - средството за транспорт и отдих в съвременна среда

Росен Христов, собственик на марката за градски велосипеди "Urbanized", Бизнес среща, 02.10.2019

Urbanized отговаря на критериите за елитен продукт, изцяло проектиран в България, насочен към външни пазари и градове, където колоезденето е част от ежедневието и се използва активно за транспорт и отдих. Това са изцяло градски велосипеди и са фокусирани върху градове като Лондон, Амстердам, Копенхаген. Това заяви Росен Христов, собственик на марката за градски велосипеди "Urbanized", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Фокусиран съм върху бизнеси, които предлагат някакъв продукт. В идеалния вариант - продукт, който се произвежда в България, насочен към западните пазари и САЩ. Финансирам също и компании, които се занимават с услуги. Строя настрани от IT сектора, въпреки че той е най-атрактивният и динамичен в България".

"Водим преговори с дистрибутори, подготвяме маркетингова кампания, за да се позиционираме в чужбина", каза Росен Христов относно бъдещите си намерения за Urbanized. "Разработваме електрически вариант, правим тестове с италиански двигател. В близко бъдеще възнамеряваме да изработим сгъваем модел", допълни той.

Росен Христов посочи, че сред градските велосипеди високият ценови сегмент започва някъде от 1500 евро и стига до около 5000 евро. "Ние сме малко под 2000 евро, долната част на високия сегмент. Няколко са ключовите елемента, които отличават Urbanized. От технологична гледна точка не изискват никаква поддръжка. Те се карат от хора, които не са колоездачи, а любители. Колелото е леко, гумите му се безвъздушни, всички части са защитени от вода, има капсуловани спирачки и скоростна кутия, задвижването с ремък. Велосипедът ни като себестойност е много скъп", отбеляза още гостът.

"Частите идват от цял свят, рамките биват правени по поръчка в Тайван и Китай, гумите са от Южна Корея, а ремъците  -  от САЩ".

Росен Христов момента размера на инвестицията в марката. "Инвестирани са над половин милион лева, очакваме да се инвестират още 200 000-300 000 лв., за да започне компанията да се самоиздържа и да генерира печалба", коментира още Христов.

Последни новини
Още от Бизнес среща