Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

От хоби в мазето до бизнес на 4 континента – как един български био шоколад покорява света

Красимир Бенямин, съосновател на Био Бенямин, „Бизнес среща“, 03.07.2019 г.

Био продуктите са една от най-бързо развиващите се ниши в хранителната индустрия, която намира все по-голямо поле за изява и у нас. Съоснователят на био суровите шоколади Био Бенямин Красимир Бенямин разказва как от скромно семейно хоби идеята се разраства до бизнес на четири континента в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Около ¼ от оборота си генерираме в България. След това идват пазарите на Канада, Финландия, Полша и многобройни други, за които на първо четене човек не би се сетил да се развива. В момента сме стъпили на 27 пазара на 4 континента“.

В самото начало Бенямин разказва как той, брат му и снаха му запретнали ръкави в собствената си кухня, след което пренесли хобито си в малко подземно помещение, за да създадат първия си био суров шоколад. Отнема около година и половина преди бизнесът да се развие до такава степен, че да получи финансиране от бизнес-ангел, от където идеята започва да придобива все по-сериозни измерения.

Още по темата

„В момента произвеждаме около 100 000 шоколада на месец. При нужда имаме оборудването, за да увеличим капацитета двойно“.

Една от тайните на успеха за подобен бизнес е добрият дизайн на опаковката, но това е само първата стъпка, уточнява Бенямин. Ако продуктът не е вкусен, тогава потребителите едва ли биха се върнали отново към него с оглед голямата конкуренция на пазара.

За да научите през какво още преминава Био Бенямин, за да бъде успешен български бизнес и какви са следващите планове на компанията, вижте видеото.

Последни новини
Още от Бизнес среща