Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Кои са предимствата на уникалните бижута?

Николай Пирянков, съосновател и изпълнителен директор на бижутерийния бранд "Taylor & Hart", Бизнес среща, 29.01.2019

Ценово уникалните бижута са по-изгодни от тези на големите брандове. Това заяви Николай Пирянков, съосновател и изпълнителен директор на бижутерийния бранд "Taylor & Hart", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

От тригодишен израснах в Южна Африка и първо работех в компания, свързана с бизнеса с диаманти, разказа гостът. "Туристи от Южна Африка и Китай проявяваха интерес към историята на диамантите в Южна Африка. Моята задача бе да дам доверие на бизнеса и ми дадоха възможност да добия знания за диамантите, бижутата", допълни той.

Впоследствие следвах в Англия и се занимавах с дигитални маркетинг проекти, разкри Пирянков. С мой приятел, съосновател на Taylor and Hart, интересите ни в тази посока съвпаднаха, сподели още той.

"Фокусът ни е насочен към изработването на годежни пръстени и халки. Виждаме история на клиенти, на които първо като продукт е нужен годежният пръстен, но висок процент от тях впоследствие се връщат за халките и идеята е да изградим взаимен дълготраен контакт. Най-склонни да експериментират са тези клиенти, които вече са се сгодили и идват заедно".

Възрастта за сключване на брак в последните години се качва на 30, 31 години и клиентите искат да отбележат този момент чрез някакъв продукт, отбеляза изпълнителният директор на Taylor & Hart.

"Повечето диаманти в света в момента се полират в Индия. Най-големите диамантени резерви са в Русия и минават през нашия офис в Лондон, където слагаме всички диаманти на пръстените. В Лондон шестима дизайнери работят за нас и има още двама, които правят техническия дизайн. Разполагаме и с 3D принтер".

Решихме да дойдем в България, за да развием технологията тук, добави Николай Пиряноков. "Първоначално генерирахме печалби, които инвестирахме в уебсайта. 3 месеца след старта търсихме инвестиция в размер на 150 000 паунда. Чрез платформа стигнахме до 200 000 паунда. На стойност 3,1 млн. паунда са приходите ни като компания за миналата година", съобщи той.

Акселераторът Techstars Boston подпомогна скоростта ни за взимане на решения и така с помощта на специалисти ускорихме ребрандирането, твърди гостът. Засега най-големият ни пазар е в Англия – 70%, но растем бързо и в Америка", уточни той.

 

Последни новини
Още от Бизнес среща